A klasszikus forralt bor alaprecept
Hozzávalók: 1 l vörös vagy fehérbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj,
5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük. (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának, valamint kipárolog az alkohol belőle, és ugye nem mustot akarunk inni... Ha mikróban készítjük tegyünk a pohár tetejére pl egy söralátétet./Ez ugye minden háztartásban adott:)/)
Tegnap épp' forraltboroztunk. kedélyes állapotunknak csúcsán egy megdöbbentő felfedezésre tettem szert. Nem szabad fémbögréből inni e nemes nedűt, mert jobban fogy.
Hogy miért? Mikor az utolsó kortyokat fogyasztottam, megláttam magamat a pohár aljában. A tükörképem is az én boromat itta!!!
Tehát az egy pohár csak egy félpohár...